Därför stannar jag

12 Aug

Den senaste tiden har det hänt en del saker i partiet, saker som gör att man blir lätt galen och illamående och inte alls vill kampanja längre. Faktum är att det under det senaste året har hänt en hel del olika saker, där jag ett par gånger har tänkt att ”orkar jag med det här längre? Orkar jag med alla misstag och felsägelser och misstolkningar och felsteg som man får stå ut med? Orkar jag med att åsikterna och kritiken som man för fram föses undan – igen?”. Det är inte alla gånger stora saker som händer, men som man brukar säga: många bäckar små..

Jag har funderat på att hoppa av som vice kampanjledare. Jag har känt att det inte riktigt känns rätt att kampanja för ett parti där det är helt okej att en stor del av styrelsen är avlönade av en annan styrelsemedlem. Jag har känt att det inte riktigt känns rätt att kampanja för ett parti där det är okej för partiledaren att säga till media att partiet vill upphäva barnpornografilagen, för att sedan konstatera att nej, vi har ändrat oss. Det fick min mamma att be mig hoppa av allt partiengagemang flera gånger, då hon nästan skämdes för mig. Jag är trött på en organisation där man hela tiden kör över aktivisterna och sedan skäller ut dem när de säger eller tycker ”fel” saker.

Så varför stannar jag? Jag har frågat mig själv det många gånger. Svaret är helt enkelt att jag älskar det. Jag tycker om politik. Jag älskar att syssla med kampanjarbete. Lokalpolitik är en spännande ny utmaning som ingen har gjort på vårt sätt tidigare. Jag har också haft turen att vara omgiven med riktigt bra människor som gör att man orkar lite till. Det finns många sådana människor. Mest av allt vill jag nog tacka Janne. Om det var någon annan än dig jag jobbade med så skulle jag nog inte vara kvar. Jag vill också ge extra kärlek till hela kampanjgruppen, och alla som engagerar sig lokalt i Uppsala.

Jag stannar inte bara för att jag tycker att det är förbaskat roligt. Jag stannar för att politiken är så viktigt. Piratpartiet behövs, aktivisterna behövs. Jag vill verkligen att vi ska lyckas. Jag tror på våra idéer, vår politik och vårt mål. Därför stannar jag.

Annonser

5 svar to “Därför stannar jag”

 1. Mikael Hedberg 12 augusti 2010 den 22:59 #

  Guld värt att folk stannar, även om man tappar andan lite ibland. Det kommer en tid för att reda ut sådant också, är jag övertygad om 🙂

 2. Toledomahn 13 augusti 2010 den 04:45 #

  Kämpa på även om det känns tufft. Demokratin behöver det!

  Vi verkar vara på väg mot ett totalitärt övervakningssamhälle och då är egentligen frågor som felsägningar från Partiledaren av mycket mindre vikt även fast det blåses upp till enorma propartioner.

  Alla behövs!

 3. Anne Kekki Forshaga 13 augusti 2010 den 08:17 #

  Du sätter ord på vad många känner, just nu. Tanx för det. Jag instämmer i att Janne är en mycket speciell pirat, tur att vi har honom tur att vi har dig. Tack för att du skriver om oss aktivister. Vi behöver få känna oss viktiga.

  hugs from
  pirate mom
  aktivist och kampanjarbetare

 4. Beelzebjörn 13 augusti 2010 den 16:38 #

  Jag ser fram mot en paus från PP efter att valröran har lagt sig, hur det än går.

  Du har rätt i att det är mycket som inte står rätt till i PP, men det som hållit mig kvar är att det finns en helt annan intern debattkultur i PP, främst på grund av att så många pirater aldrig kommer att acceptera att sitta ned och hålla tyst om oegentligheter inom partiet, av taktiska skäl eller lojalitet mot partiet.

  Det är tyvärr de människorna som blir trötta först.

  Skönt att höra att orken finns kvar.

 5. Christer 15 augusti 2010 den 11:52 #

  Allt det du skriver om är jobbigt, även för mig som inte är tillnärmelsevis lika aktiv i partiet som du. Ok jag lider inte på samma sätt som du av att din mamma ber dig lämna partiet, men jag känner t.ex. blickar bränna i min rygg när jag går i partiets kläder ibland. Und so weiter.

  Men samtidigt är det det som ”ingår i paketet”, och det blir inte bättre än vi – vi alla – gör det.

  Tyvärr blir det alltid lite sämre än vi inom partiet gör det eftersom man i ”vi alla” måste räkna in alla som påverkar oss, dvs alla våra antagonister också. Du vet de där som är så jobbigt många och ofta också jobbigt mäktiga.

  Det är lätt att ta på sig för mycket skuld när det går emot – det är faktiskt inte helt och hållet PPs skuld när det blåser snålt. Visst finns det saker som kan kritiseras och göras bättre, och som måste kritiseras och göras bättre, men om journalister försöker starta drev mot vår partiledare, kan vi inte göra så mycket annat än att stötta varandra, ta nya tag och stå raka i ryggen.

  Gärna med ett trotsigt leende på läpparna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: