Nu jävlar är det valår

28 Apr

För ett par dagar sedan ramlade följande utskick in i min mailbox. Det är Piratpartiets partiledare Rick Falkvinge och Ung Pirats förbundsordförande som gör ett gemensamt utskick. Det är så bra att jag tänker återge hela här: (saxat från stefanflod.com)

Rick Falkvinge, partiledare i Piratpartiet, och Stefan Flod, förbundsordförande i Piratpartiets ungdomsförbund, Ung Pirat skickar idag ett gemensamt nyhetsbrev:

Piratpartiet ställer i år upp i riksdagsvalet samt i kommunval och landstingsval på en rad platser över hela Sverige. Från och med idag kommer Stefan Flod och Rick Falkvinge satsa allt vi har på valet 2010, för det finns inget som är viktigare.

Piratrörelsen på hemmaplan i Sverige går just nu in det viktigaste valet i piratrörelsens historia. Nästa chans att komma in i de parlamentariska församlingarna där vi kan göra riktig, verklig skillnad kommer inte förrän om 4 år, år 2014.

I detta val 2010 skulle 6 procent av förstagångsväljarna rösta pirat om det var val idag. Detta nästan helt utan kampanjande över huvud taget. Faktum är att om precis lika många väljare som röstade Pirat i EU-valet 2009 skulle välja att rösta Pirat även 2010 så skulle Piratpartiet komma in i riksdagen.

Och det är mycket som står på spel: Om Piratpartiet hade fått 4% i riksdagsvalet 2006 så hade vi kunnat stoppa FRA-lagen, IPRED och datalagringsdirektivet och en hel uppsjö av lagar som alla syftar till att snabbt nedmontera människors integritet och frihet. Samtidigt hade vi fått möjligheten att ta tillvara på möjligheterna som det fantastiska informationssamhället som vi idag lever i, fullt ut, det samhälle som dagens riksdagspolitiker inte förstår. Vi, Stefan och Rick, pratar om Kunskapssamhället.

Piratpartiet jobbar helt på gräsrotsnivå, gräsrötterna är Piratpartiets motor. Vi har i princip inga pengar att tala om. Det finns några få som kan arbeta med partiets frågor på heltid men de allra flesta jonglerar arbeten och studier med aktivism. Gemensamt för samtliga är att de jobbar, på ren svenska, skiten ur sig.

Om nu detta låter bittert vill vi nogsamt poängtera att så känner vi inte. Så länge vi i Piratrörelsen drivs av engagemang och finner styrka i våra ideologiska ställningstaganden är det i grund och botten positivt – det är facit på att vad vi gör är viktigt. Många enskilda individer satsar sin vardag och mycket mer än vad som någonsin syns, på frågor som idag i princip är helt orepresenterade parlamentariskt.

Vi är helt beroende av gräsrotsaktivism, för i slutändan är det bara du som kan hjälpa till att sprida hur viktiga de här frågorna är. Det du säger och det du gör är livsviktigt för vår framtida möjlighet till ett privatliv. När du snackar med andra, tipsar om viktiga samhällsfrågor till nära och kära, bloggar, postar på forum…

Årsmöten och förbundskongresser är avhandlade för denna gång. Vi har gemensamt lagt en stabil grund, en grund för att stå rustade inför denna valrörelse. Valet den 19 september står mellan det kunskapssamhälle vi och våra barn vill växa upp i och det övervakningssamhälle som håller på att växa fram i samverkan mellan staten och storföretagen.

Vi är de enda som kan tackla storebrorsamhället. Vi är också de enda som kan få in Piratpartiet i riksdagen. Vi, tillsammans. Hur frustrerade vi än blir på på att de etablerade kanalerna inte funkar för oss, är detta inte något dåligt. Det är en styrka. Vi har kommit oerhört långt på inget annat än rent engagemang. Låt oss fortsätta hela vägen. Det saknas inte anledningar.

Från och med idag kommer vi tillsammans, Stefan Flod och Rick Falkvinge, satsa precis allt vi har för att Piratpartiet ska nå riksdagen i höstens val. Vi hoppas att många tusen vill göra oss sällskap i den ansträngningen — för det är det vi måste lyckas med för att bygga det samhälle vi vill ha, både åt oss själva och åt våra barn.

Stefan Flod, förbundsordförande Ung Pirat
Rick Falkvinge, partiledare Piratpartiet

Jag ser fram emot den här valrörelsen. Jag ser fram emot att gå till val med en hållbar politik. Jag ser fram emot att gå till val med de riktigt bra människor som finns i det här partiet. Jag ser fram emot att gå till val för att se hur långt vi kan komma.

Annonser

5 svar to “Nu jävlar är det valår”

 1. Marco Baxemyr 28 april 2010 den 22:07 #

  +1! 🙂 🙂

 2. Etu 28 april 2010 den 23:47 #

  Nu jäklar ska vi vinna valet!

 3. Simon Rosenqvist 28 april 2010 den 23:56 #

  Wohoo! 🙂

 4. stefan flod 29 april 2010 den 13:16 #

  Kramar!! =)

 5. klara 29 april 2010 den 18:30 #

  ❤ Jag också. Som fan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: