En dag med mig!

31 Mar

Nu när man är kandidat och allt så tänkte jag jobba lite mer med att låta alla som läser min blogg veta lite mer om mig och min vardag. Därför tänkte jag lite då och då helt enkelt tala om hur min dag ser ut, vad jag har gjort och vad jag funderar över just idag. (Självklart kommer jag vara väldigt partisk i mitt urval av dagar och bara välja dagar då jag gör roliga och spännande saker. Annars blir det ju inte kul att läsa!)

Jag tänker börja med idag. En tisdag, under den fantastiska superveckan. Imorse vaknade jag brevid Isak Gerson i min säng (han sover här under superveckan), och när vi hade piggnat till lite så gick vi ner och väckte Jacob Dexe som låg och sov i soffan (Jacob sover också här under superveckan). Efter en yoghurtfrukost så var jag tvungen att springa till bussen och hinna till skolan. Dagens första lektion var psykologi. Jag går på friskolan Thorén Business School som ligger på Stora torget i Uppsala, väldigt centralt och bra. Psykologilektionen varade i ungefär två timmar, 0ch jag var tvungen att springa lite tidigare för att hinna träffa fotografen som skulle fota mig.

Det var nämligen så att igår ringde Uppsalatidningen till mig och gjorde en snabb telefonintervju med mig, och idag träffade jag en fotograf som alltså skulle ta en bild till reportaget. Det gick bra, fotografen var en trevlig kvinna och det kändes som om det var bra ljus för fotografering ute. Fotograferingen gick snabbt och sedan sprang jag på lunch! Jag åt lunch i skolmatsalen på Norrlands nation i Uppsala tillsammans med resten av min klass. Idag var det qournbiffar, potatis och en rätt så fräsch sås faktiskt. Tummen upp på lunchen!

Under lunchrasten gick jag in på H&M och spontanköpte ett jättefint bälte. Det sved lite i plånboken, men det var ett väldigt fint bälte som jag tror att jag kommer ha nytta av.

Jag hann också skicka ett par mail innan det var dags för dagens nästa lektion, geografi. Vi pratade lite om hur städer växer fram innan det var fritt arbete. Då arbetet inte är beroende av att man är fysiskt närvarande i skolan (så länge man lämnar in i tid) så gick jag och träffade Isak och Jacob på biblioteket. De skulle precis gå och äta lunch, så jag följde med dom till Max. Efter maten på Max återgick Jacob till sitt pluggande medans Isak och jag gick vidare till Ung Pirats kansli och var med på planeringsmötet inför Uppsalaparley som ordnas under påskhelgen. På Parley-mötet fanns Mab, Klara, Emil, Lars, Johan, Edward och Linnea. Jag måste säga att parley verkar bli toppen =)

Sen skyndade vi (jag och Isak) oss iväg för att hinna titta på lägenheten vi ska bo i under sommaren. Vi passade på att träffa min kompis Emelie, och drack lite kaffe. Därefter skyndade vi oss tillbaka till kansliet för att vara med på ett styrelsemöte för Ung Pirat Uppsala. Mötet med UP Uppsala hann precis ta slut innan jag tog plats på kansliet med Jacob för att delta på Piratpartiets ledningsmöte (i egenskap av vice kampanjledare). Det mötet hölls tack och lov över internet, så man behövde iallafall inte se så pigg ut! (Vid det här laget var jag rätt trött.)

Nu har vi precis kommit hem, vi tog första bästa buss när ledningsmötet var över. Jag ska precis äta en trattkantarellpaj från Åloppe (mat från Åloppe rekommenderar jag varmt!), sen blir det en dusch, och sen blir det sova. Klockan är nu ungefär halv elva, och jag kommer publicera det här inlägget imorgon efter att ha kollat igenom stavfel osv.

Jag hoppas att iallafall någon tycker att det var intressant att se vad jag gör om dagarna, och jag hoppas att det ger lite insyn i mitt liv så att jag inte bara blir ytterligare en kommunpolitiker eller ytterligare en politisk bloggare. Kommentera gärna!

Annonser

6 svar to “En dag med mig!”

 1. Jonas Nordgren 31 mars 2010 den 15:05 #

  Intressant med alla tankar och experiment om öppenhet och transparens i partiet! Det är på något vis kärnan i problematiken kring övervakningen – att det måste vara medborgarna som ska ha insyn i myndigheters och politikers göranden och låtanden. Inte tvärt om.

 2. Anders 31 mars 2010 den 21:18 #

  Ja, det var intressant.

 3. mamma och pappi 31 mars 2010 den 22:20 #

  Bra, här kan man hålla sig informerad, Älskar dig. Du e bäst.

 4. E 06 april 2010 den 09:44 #

  Läste precis om dig i Uppsala tidningen, en möjlig kandidat att rösta på 🙂 lycka till!

  • Victoria Westberg 06 april 2010 den 14:28 #

   Åh, vad kul! Håll gärna utkik här på bloggen om du vill veta mer om vad jag vill göra i kommunen =) Tack!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jag är Victoria Westberg! « Borgmi - 29 juli 2010

  […] blogginläggen av mig: Hur jag kom in i piratrörelsen, Ung, blond, tjej.. och kommunpolitiker?, En dag med mig och Min kandidatur till Uppsalas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: