Ung Pirats förbundskongress – hur gick det?

30 Mar

I söndags tog kongressen slut. Jag och många andra har tidigare bloggat om kongressen på olika sätt, men nu i efterhand har det varit tyst. Men jag förstår varför. Man hamnar som i ett koma efter en sån här stor grej, och man är glad och upprymd men orkar inte riktigt göra något av det. Så brukar jag känna iallafall, faktum är att om jag inte satt på ett väldigt tyst bibliotek just nu skulle jag nog inte skriva det här blogginlägget. Vilket är synd, för jag tycker det är viktigt med återkoppling.

Jag är väldigt glad över kongressen. Jag är glad att jag fick vara där, och jag är glad över att ha fått träffa alla dessa underbara människor. Vissa hade jag träffat förut, men det var också en hel del nya ansikten som jag ser fram emot att få följa. Det togs en massa bra beslut. Bland annat kommer en distriktskonferens hållas (med fokus på utbildning). Det kommer också bli dags för distrikten att söka landstingsbidrag, något som kommer bli väldigt spännande att se hur det går.

En rolig och bra sak på kongressen var också att twittertaggen #UPK2010 användes så flitigt! Till en början fanns också en twittervägg i mötessalen, men då väggen drog till sig alldeles för mycket uppmärksamhet flyttades den ut. Rent logistiskt fungerade allt bra också, iallafall med mat (eftersom att jag är Uppsalabo och sov hemma under helgen kan jag inte riktigt recensera vandrarhemmet).

Det som gladde mig rejält var att de flesta håller med varandra i det mesta. Särskilt när det gäller distriktens framtid. Det togs beslut om att förbundsstyrelsen ska ha en distriktsansvarig, hjälpa distrikten med att söka landstingsbidrag samt att man ska anordna en ditriktskonferens. Distrikten är något jag tror har mycket potential, och det var det många andra som också tyckte. Det var trevligt att se att Stockholmsdistriktet också är på väg att komma igång ordentligt. Nu kör vi!

Jag är också väldigt glad över den nya styrelsen. Grattis till er allihopa, jag ser fram emot att se er i arbete =)

(Om du har bloggat om kongressen och vill få lite länkkärlek är det bara att hojta till så lägger jag in dig!)

Annonser

3 svar to “Ung Pirats förbundskongress – hur gick det?”

  1. Isak Gerson 30 mars 2010 den 12:39 #

    Du kan vara en twittervägg.

  2. Adam 31 mars 2010 den 18:23 #

    Bra skrivet! Själv har jag inte orkat skriva något i efterhand, tanken var att jag skulle skriva på tåget men det blev inget av det då jag hade sällskap med en massa folk ända till Halmstad. Lite länkkärlek vill jag ändå ha, har ju skrivit en del om kongressen 🙂 piratpartisten.wordpress.com

Trackbacks/Pingbacks

  1. På piratfronten massor nytt… « Kapten TOQigs piratskepp - 04 april 2010

    […] var det dags, det vi alla väntat på – förbundskongress! Äntligen skulle jag få träffa alla härliga unga pirater, svenska, finska och tyska! Viktiga beslut, ny styrelse, och allmänt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: