Praktik hos Piratpartiet, dag två

9 Feb

Så här ser kansliet ut. Det är mycket vacker bild ritat av en mycket känd konstnär vid namn Victoria Westberg (det finns faktiskt en konstnär som heter så, man kan läsa mer om henne här).

Jag tänkte skriva lite om hur det ser ut på kansliet, så att ni inte går vilse när ni kommer hit och hälsar på mig sen! Det första man gör är att gå in genom dörren, som oftast är öppen. Dörren är markerad med gult på bilden (ej att förväxla med det lite större gula fältet, som är fönster. Vi kommer till dessa senare.) När man kommer in genom dörren så kan man titta till höger. Där är Minis arbetsplats. Mini har ett svart skrivbord (markerat med svart) och en dator (markerat med rosa). Han har även en stol, som är markerad med svart. Bakom Mini sitter Mårten. Mårten är inte på kansliet varje dag, då han är pappaledig också. Det är bra, för då kan man ta Mårtens plats! Mårtens plats är överlägset bäst. Mårten har en liten laptop, markerad med rosa, som han tar med sig hem. Det betyder att det alltid finns plats för ens egna laptop på Mårtens bord, vilken är en klar fördel.

Mårten sitter vänd mot Stefan och Tobias bord. Deras bord är väldigt stort och fint. På det bordet har de dels sina skitstora flashiga appleskärmar, och dels sina laptops. Det finns alltså sammanlagt fyra datorer på deras bort. Stefan sitter till vänster och Tobias sitter till höger. Bakom Tobias stol så finns det en bokhylla, som är full med massa roliga saker såsom brädspel, klistermärken och pennor. Och en väldans massa pärmar. Det som är markerat med blått i rummet är madrasser, som är väldigt bra att ha när man har finfrämmande på besök. Ibland händer det nämligen att det kommer en pirat eller två som behöver övernatta här, och då är det mycket smidigt att det finns madrasser på kansliet. Det finns även en liten byrå med en skrivare på. Skrivaren är markerad med rött på bilden. Det gröna området på bilden är något slags förråd. De svarta skrivborden tillhör Piratpartiet, medans det stor bruna tillhör Ung Pirat. Ung Pirat har sitt bord vid det stora fina fönstret, där man kan se ut över dels den fina bakgården, och det Uppsala slott.

Just nu är inte Mini här, så jag sitter på hans plats. Nyss kom Mab hit också. I köket som ligger en bit från själva rummet finns kansliets höjdpunkt, nämligen kaffemaskinen!

Annonser

11 svar to “Praktik hos Piratpartiet, dag två”

 1. Isak Gerson 09 februari 2010 den 14:51 #

  Det är bra att du specificerade vilken gula yta som var dörren och vilken som var bordet. Annars hade folk nog trott vi var dumma som ställde ett stort bord ivägen för dörren. Och att vi hade en onödigt stor dörr.
  Du gör ett bra jobb 🙂

  • Victoria Westberg 09 februari 2010 den 14:55 #

   Haha, jag vet. Det gäller att ha öga för detaljerna 😉 Tack 😀

 2. ZastDerg 09 februari 2010 den 15:26 #

  Vem kontaktar man om man behöver övernatta? 😉

  • Victoria Westberg 09 februari 2010 den 16:59 #

   Det beror lite på varför du vill övernatta 🙂

 3. Magnus Kindblom 09 februari 2010 den 16:51 #

  Vet inte, kansligolvsurfing.com verkar vara nere.

 4. Per Sandström 09 februari 2010 den 19:46 #

  Det var väldigt konstnärligt det där. Jag associerar direkt till Piet Mondrian. Utan tvekan en av dina piratförebilder, eller hur? 🙂

  • Victoria Westberg 10 februari 2010 den 12:17 #

   Ja, jag känner att vi en liknande stil. Man kanske borde satsa på konsten..

 5. stefan flod 09 februari 2010 den 19:53 #

  Sakupplysning:

  ”flashiga appleskärmar”

  Vi har bara två datorer å det är våra bärbara som kopplas in med en skärmkabel till våra stora LG skärmar. Så vi har bara 2 bärbara datorer, det som står på bordet är två stora skärmar bara. =)

  • Victoria Westberg 10 februari 2010 den 12:16 #

   Okej, jag ber om ursäkt Stefan! Jag tycker bara att dom är väldigt fina. ❤

 6. Mårten Fjällström 10 februari 2010 den 17:17 #

  Den är inte markerad med rosa, den är markerad med ett piratlila klistermärke.

  Annars stämmer allt, praktikanten får MVG på sin uppgift.

  • Victoria Westberg 10 februari 2010 den 18:09 #

   Tack Mårten! Vill du ha kaffe?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: