Den veganska julskinkan.

20 Dec

Att baka en julskinka. En vegansk julskinka, till och med. Det kändes väldigt konstigt. När jag läste innehållet så blev jag ännu mer skeptisk. Verkar för enkelt, det är ju nästan bara vetegluten i? Kan det fungera? Blir det ätbart? Håller det ihop? Svaret är ja, mina vänner. Det gick alldeles utmärkt. Här kommer bildbevisen!

Detta är alltså ingredienserna. Plus vatten, orkade inte fota det. Plus buljong, glömde ta fram det. Plus lök. Glömde ta fram det med. Full ingredienslista finns här!

Såhär såg det ut efter en halvtimme i bakmaskinen. Nu var det dags för att ösa på buljong, och sen in i ugnen. Efter det griljerades den som vilken julskinka som helst!

Det färdiga resultatet! Jag, min mamma, min pappa och min katt tyckte alla att det smakade förvånadsvärt bra. Den blev kanske lite hård, men jag är väldigt nöjd! Det GÅR att baka en julskinka.

God Jul!

Annonser

3 svar to “Den veganska julskinkan.”

  1. sara 22 december 2009 den 22:05 #

    WOW! så jävla koolt!

  2. Viktor 25 december 2009 den 22:44 #

    Underbart! Måste testa någon gång 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. Helgmat för veganer | copy is right - 02 januari 2012

    […] julbord kan man ha följande: Två sorters skinka: Astrid och Apornas Julsk*nka utan rumpa och en hembakt Seitanskinka. Man kan förslagsvis ha en godare senap till den. Till de två sorternas vörtbröd och till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: